Avui dilluns, 14 de març, ha tingut lloc a Vinebre la presentació oficial de La Pocavergonya, un nou vi que neix de la mà de quatre joves productors de la Ribera d’Ebre. L’acte, celebrat a Ca Don Joan de Vinebre, s’ha iniciat amb un discurs de benvinguda a càrrec de Gemma Carim, alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. La celebració ha finalitzat amb l’actuació d’Èric Vinaixa i el primer tast públic del nou vi.
La Pocavergonya és un projecte col·lectiu que es va gestar ara ja fa més d’un any des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i neix per posar en valor la tradició vitivinícola de la comarca i per seduir al segment de consumidor més jove, en un moment en què creix el consum de vi català al país.
Els quatre cellers implicats en el projecte -Molí de Rué, Vins i Olis Suñer, Celler Pedrola i la Cooperativa Agrícola de Sant Jaume-, són també productors joves. Els elaboradors han treballat sota la direcció de la sumiller Sònia Farran, Nas d’Or Catalunya 2008, i la certificació de la Denominació d’Origen Tarragona.
Per tal de donar èmfasi i millorar la qualitat de les varietats escollides inicialment pel projecte es van implementar una sèrie de pràctiques a la vinya, com ara reduir el rendiment del cep, conduint-lo a produir menys raïm -i de major qualitat- a través de la poda i el despampolat. També es va portar un control exhaustiu de la verema i del procés de vinificació. La decisió del cupatge ha estat una unió d’esforços, escollint de les mostres obtingudes aquelles de major qualitat, i donant lloc al cupatge final de La Pocavergonya: macabeu, garnatxa i un petit percentatge de muscat.
El resultat final és un vi blanc, fresc, divertit i jove, molt innovador a la zona, concebut per als consumidors més joves i molt especialment per al públic femení. La producció estimada per aquest 2016 és de 11.000 ampolles, i es farà en dues fases.
La Pocavergonya estarà present a les grans ciutats catalanes i molt especialment a la ciutat de Barcelona i rodalies. Amb el tret de sortida del dia 14 de març a Vinebre, es posa en marxa la seva distribució arreu.
Aquesta acció forma part del projecte Ribera d’Ebre Viva i està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local, finançada també pel Servicio Público de Empleo Estatal, del Ministerio de Empleo y Seguridad Social.